Dit lost een goede urenregistratie voor je op

Dit lost een goede urenregistratie voor je op

Waarom?

Een urenregistratie, je vraagt je misschien af waarom je daar tijd en energie in zou steken? Want zeg nou zelf, er zijn leukere dingen te bedenken. Maar wat nou als wij je vertellen dat er ook flink wat voordelen zitten aan het registreren van jouw uren?

Nanda urenoverzicht - urenregistratie - Belastingdienst urencriterium  1. Een tevreden Belastingdienst

Om voor bepaalde belastingvoordelen in aanmerking te komen moet je voldoen aan een minimum aantal uur dat is bepaald door de Belastingdienst. Dit urencriterium is vastgesteld op 1.225 uur.

Deze uren moet je wel kunnen bewijzen. En dat doe je door een urenregistratie bij te houden. Hoe netter en completer deze is, hoe beter. Als de Belastingdienst tevreden is met jouw urenregistratie, kun je sneller genieten van de belastingvoordelen waar je recht op hebt.

Nanda urenoverzicht - urenregistratie - Inzicht  2. Inzicht waar je tijd heen gegaan is

Ken je dat gevoel; dat je aan het einde van de dag weer niet hebt kunnen doen wat je van plan was? En dat je je afvraagt waar je dan de hele dag zo druk mee geweest bent? Een behoorlijk frustrerend punt voor velen.

De oplossing is simpel; je wilt inzicht in waar je tijd heen gegaan is. Precies weten met welke taken, projecten en klanten je bezig bent geweest die dag. Zo wordt het veel makkelijker om je productiviteit te verhogen en verbeteringen door te voeren in jouw tijdsbesteding.

Door een urenregistratie bij te houden, kom je er al snel achter wat je grote tijdvreters zijn en welke uren werkelijk iets opleveren. De tijdsbesteding een beetje bijsturen is dan zo gebeurd, met alle positieve gevolgen van dien.

Nanda Urenoverzich - Urenregistratie - Voorbeeld van een urenregistratie gepland aangepast

Hier een voorbeeld van een strak bijgehouden urenregistratie op een gemiddelde werkdag.

Nanda urenoverzicht - urenregistratie - nauwkeurig werken  3. Nauwkeurigere offertes maken

Als je bijhoudt waar je je tijd aan besteedt, leer je al snel beter inschatten hoeveel tijd een bepaald project je gaat kosten. Even terugzoeken hoe het met een vorig project ging is ook zo gedaan. Hierdoor kun je nauwkeurigere offertes opstellen en voorkom je dat je jouw eigen begroting zult overschrijden wanneer je eenmaal bezig bent. Dat spaart je geld, gedoe met opdrachtgevers en een boel frustratie. Dus wat let je?

Nanda urenoverzicht - urenregistratie - meer omzet  4. Geen uur meer vergeten te factureren

Zonder goede urenregistratie loop je het risico dat je minuten, kwartieren of uren vergeet te factureren. En dat is zonde, want dan loop je omzet mis en werk je dus eigenlijk voor niets. Door simpelweg een label “facturabel” aan een boeking toe te voegen voorkom je dat er uren tussendoor glippen. Deze gedachte geeft rust. En het is dè manier om meer te verdienen zonder meer te gaan werken of je uurtarief te verhogen.

Wanneer je jouw urenregistratie koppelt aan een facturatieprogramma, zoals Nanda met Moneybird, kun je gemakkelijk en snel de uren die je hebt bijgehouden omzetten naar een factuur en deze versturen naar de klant.

Nanda urenoverzicht - Dit lost een goede urenadministratie voor je op - factuur maken

Nanda urenoverzicht - urenregistratie - bijsturen  5. Op tijd bijsturen

Soms dreigen de uren van een project toch nog uit de hand te lopen, ondanks dat je goed hebt nagedacht over het benodigde aantal uur. Overmacht, het kan gebeuren. Als je netjes je uren bijhoudt kun je dat tijdig signaleren, bijsturen of de klant op de hoogte brengen.

Projectlimieten zijn dan je beste vrienden. Zodra je uren boekt op een project met een ingesteld projectlimiet, zie je direct hoeveel tijd je nog beschikbaar hebt. Paniek achteraf behoort definitief tot het verleden.

Ook jouw urenregistratie op orde hebben?

Wil je ook bovenstaande punten voortaan op orde hebben en nooit meer tegen de lamp aan lopen omdat jouw urenregistratie niet op orde is? Dan ben je jezelf nu flink aan het ontwikkelen, goed bezig! Nanda kan jou helpen met deze doorontwikkeling. Je kunt Nanda eerst 14 dagen gratis uitproberen en op gang komen met jouw registraties.

Begin met het registreren van de uren voor bepaalde projecten en kijk eens welke nieuwe inzichten en verbeteringen dat je geeft. Daarna kun je rustig doorpakken op meer projecten en kun je jouw urenregistratie verder uitbreiden zodat al bovenstaande punten voortaan jouw standaard zijn.

Start jouw gratis account

 

Was dit artikel nuttig?