Nanda 3 – Development update #7

In de afgelopen week hebben we nogmaals een discussie gehad over rechtengroepen. Er is bepaald hoe we de rechtengroepen gaan uitwerken in de applicatiecode en de database. Hierbij hebben we als eis gehouden dat de snelheid van het opvragen van data (bijvoorbeeld boekingen) daar niet onder mag lijden.

We hebben een aantal slimmigheden bedacht zodat bij het opvragen van een paar duizend boekingen niet per boeking opgevraagd hoeft te worden welke persoon er nu recht tot de boeking heeft. Zonder deze slimmigheid zou dit een hoop rekenkracht kosten en dat zou weer zorgen voor lange laadtijden in de apps en websites. En daar houdt niemand van.

We hebben ook in de webapplicatie het zoeken in een grote hoeveelheid projecten (5000) getest. Hier zie je dit in actie.

project-zoeken

Verder is er gewerkt aan de applicatiecode die de e-mail verstuurd. Nanda gaat werken met e-mailsjablonen die we in de toekomst aanpasbaar willen laten maken door de eindgebruiker. Zodat je de kleur kunt aanpassen en eventueel een eigen logo kunt toevoegen.

Chat