Nanda kilometerregistratie header gradient

Kilometerregistratie bijhouden in Nanda

Is Nanda een gecertificeerde kilometerregistratie?

Nee. Daar kunnen we lang of kort over zijn, maar Nanda is geen officiële gecertificeerde kilometerregistratie. Waarom niet? Dat leggen we je hieronder uit.

Is het wel mogelijk om een kilometerregistratie bij te houden in Nanda?

Ja, dat is wel mogelijk. Misschien niet op de manier die je nu voor ogen hebt, maar op een heel gemakkelijke manier kun jij de kilometers registreren. En dan heb je voor die €5,- per maand per gebruiker er ook nog een urenregistratie bij 😉

Hoe werkt de alternatieve kilometerregistratie?

In Nanda maak je tijd boekingen voor je gewerkte uren. Je kiest een project, vult een omschrijving in van je werkzaamheden en kenmerkt deze eventueel met labels. Je bent dus bekend met het ‘proces’ van het registreren van je uren. We noemen het even een proces, maar in letterlijk enkele seconden heb je dit gedaan. Dus eigenlijk kun je het geen proces noemen.

Om de kilometers te registreren maak je een tijd boeking van nul of één minuut aan. En dan moet je even voor jezelf bedenken wat je prettig vindt werken; Alle kilometers toewijzen aan een project ‘Kilometerregistratie’ of de kilometers registreren onder het daartoe behorende project en deze labelen.

Project Kilometerregistratie

Wanneer je ervoor kiest om de uren te registreren onder één project, maak je een nieuw project aan die je de naam ‘Kilometerregistratie’ geeft. Alle kilometers die je registreert door middel van een tijd boeking koppel je aan dit project.

Nanda 3 - Kennisbank - Kilometerregistratie project

Label Kilometerregistratie

Kies je voor de tweede optie, uren registreren en deze koppelen aan het project waarvoor je kilometers hebt gereden, dan kun je alle boekingen van de gereden kilometers kenmerken met het label ‘kilometerregistratie’. Wat voor jou het meest praktisch werkt.

Nanda 3 - Kennisbank - Kilometerregistratie label

Je kunt in het overzicht voor beide opties heel gemakkelijk de geregistreerde boekingen opvragen. Daar kun je o.a. selecteren op periode, project en labels. In een oogopslag heb je alle boekingen in het overzicht en kunt deze exporteren naar Excel, Google Spreadsheet, een CSV bestand of Moneybird.

Waarom is Nanda geen gecertificeerde kilometerregistratie?

Kilometerregistratie keurmerk

Het keurmerk voor een gecertificeerde kilometerregistratie

Dit is omdat er voor het keurmerk ‘Ritregistratiesystemen’ veel regels zijn om je aan te houden. De eisen die gesteld worden aan een kilometerregistratie systeem zijn niet mis en dat betekent dat we onze focus zouden moeten verleggen, als we ons willen richten op dit aspect. We houden de optie graag open voor in de toekomst. Maar voor nu richten wij onze aandacht op Nanda als urenregistratie, zodat wij jou een super product kunnen bieden.

Veel andere urenregistratiesystemen bieden wel de mogelijkheid om de kilometers te registreren aan. Maar wat blijkt; bijna al die aangeboden kilometerregistraties voldoen niet aan de eisen van de Belastingdienst. Waardoor de kilometerregistratie die je bijhoudt dus niet voldoende is in de ogen van de Belastingdienst, zonde van de tijd en moeite die je erin hebt gestoken.

Wij willen onze klanten niet misleiden, daarom geven wij op de vraag of er in Nanda ook een kilometerregistratie zit het duidelijke antwoord ‘nee’. Maar wij bieden wel een alternatief, voor de gene die voor het eigen inzicht of voor die van de klant toch de kilometers willen registreren. Wil je weten welke kilometerregistraties wel voldoen aan de gestelde eisen? Hier heb je een totaal overzicht.

Vragen?

Heb je verder nog vragen aan ons over Nanda of de mogelijkheid om kilometers te registreren? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen we je graag verder en geven we antwoord op je vragen. Wil je een (proef)account aanmaken en aan de slag met Nanda? Dan klik je op de knop hieronder.

Probeer Nanda nu zelfDe eerste maand krijg je cadeau, geen contract en maandelijks opzegbaar