Nanda in de praktijk, ervaringen van een newbee

Mijn naam is Petra en sinds enkele maanden werk ik als marketing medewerker bij Presis (de makers van Nanda urenoverzicht). Logischerwijs ging ik vanaf dag één mijn uren bijhouden met Nanda en ik heb haar dus snel leren kennen. Daardoor kan ik me behoorlijk inleven in nieuwe klanten, en dat is handig.


Mijn start met Nanda verliep vlekkeloos. Na een instructie van 1, nou oké … 2 minuten ben ik er mee aan de slag gegaan. En naarmate ik uit pure nieuwsgierigheid dieper ging spitten, ben ik me gaan verbazen over de eenvoud en doeltreffendheid waarmee Nanda mijn uren verwerkt. Ik vul drie veldjes in (project, activiteit en label) en kan in “overzicht” alle informatie genereren die ik wil en eventueel exporteren naar Excel en/of MoneyBird.

Labels

Vooral het gebruik van labels maakt mijn leven makkelijker. Door naast een project ook één of meerdere labels aan een boeking te hangen, krijg ik de mogelijkheid mijn gegevens te bundelen zoals ik dat wil. Als ik bijvoorbeeld de labels “mail” en “Nanda” aan een boeking hang, komt deze boeking tevoorschijn als ik selecteer op label “mail” èn als ik selecteer op label “Nanda”. Als ik vervolgens wil weten hoeveel tijd ik heb besteed aan mails m.b.t. Nanda, selecteer ik beide labels en een periode. Zo krijg ik precies het overzicht dat ik wil. Handig daarbij is overigens, dat het altijd mogelijk is om achteraf nog labels toe te voegen aan een boeking als je dat een keer vergeten bent of onvolledig geweest bent.

Overzicht

Het heeft me altijd verbaasd hoe weinig velden ik maar hoef in te vullen om via “overzicht” toch een volledig beeld te krijgen van waar ik mijn tijd aan besteed heb. Ook blijkt het heel handig te zijn dat ik kan zien welke collega aan hetzelfde project heeft gewerkt als ik, en hoeveel tijd hij daaraan besteed heeft. Nanda is zó terug gebracht tot de basis en zó intuïtief, dat ik er zonder problemen mijn weg in gevonden heb.

Overal uren boeken

Het voert te ver om hier alle details van Nanda onder de loep te nemen, daar zijn weer andere blogs voor. Maar dat ik overal mijn uren kan boeken is een kadootje, dat móet wel aan de orde komen. Of het nu via de mobiele website op mijn iPhone is (de iPhone app verschijnt binnenkort, voor Android bestaat deze al even), op mijn iPad of thuis op mijn laptop, als ik internettoegang heb kan ik uren boeken. Hier bij Presis werken wij volledig webbased, dus ik kan niet alleen overal werken, maar ook overal mijn uren boeken, en daar word ik heel gelukkig van.

Samenvattend kan ik zeggen dat ik heel enthousiast ben en dat het “noodzakelijk kwaad” van urenregistratie hier niet meer bestaat. Nanda maakt het handig, makkelijk en leuk!

Was dit artikel nuttig?

1 reacties op “Nanda in de praktijk, ervaringen van een newbee”

 1. Michiel schreef:

  Hoi,
  Ik heb net Nanda ingesteld voor het eerst.
  Op zich een makkelijk programma, met een handige koppeling naar MoneyBird.
  Het enige wat nog ontbreekt is kilometer-registratie.
  Komt dat in de toekomst ook?

Reacties zijn gesloten.