Online notities, gooi je losse briefjes de cloud in

online-notitiesHoe heerlijk moet dat zijn, je online notities netjes bij elkaar en ook nog op een plek waar je ze kunt terugvinden! Zonder moeite en zonder stress of paniek. Maar wees eerlijk, blijft het dit jaar weer bij een goed voornemen of gaan we het in 2014 echt anders doen? Ik zou kiezen voor het laatste, want al dat spitten tussen stapels losse briefjes ben je toch al jaren zat?

Online notitieboek

In het kader van dit verhaal heb ik eens stevig teruggedacht. Wat schreef ik vroeger op losse briefjes en hoekjes van de krant? Wat waren precies de dingen waar ik het bloedheet van kreeg als ik ze nergens meer kon terugvinden? Volgens mij waren het vaak onbenullige dingen, maar ook regelmatig best belangrijke aantekeningen. Vaak van die dingen die ik ‘lopende weg’ ergens op noteerde en op een x moment ineens heel hard nodig had. En ja, waar had ik die snelle aantekening dan ook alweer op gemaakt? Waar was in vredesnaam dat hoekje van de krant gebleven?

Ik spreek niet voor niets in de verleden tijd, want ik heb mijn leven gebeterd. Ik heb al mijn losse briefjes de cloud in gegooid en heb mijn online notities altijd voor het grijpen op mijn computer, iPhone of iPad. Heerlijk! Ik kan me de zweetpartijen en paniekerige zoektochten nog goed herinneren, maar het is al jaren geleden. Evernote is mijn online notitieboek en grote steun en toeverlaat als het gaat om aantekeningen en even snel iets opslaan voor later. Echt een aanrader voor online notities!

mailGoogle Apps

Net als mijn online notities hangen mijn agenda’s overigens ook al jaren in de cloud, zowel zakelijk als privĂ©. Een afspraak noteer ik gelijk en dankzij de zoekfunctie in Google Agenda kan ik deze altijd terugvinden. Meestal heb ik wel een computer in de buurt, maar ook in de trein kan ik een afspraak in mijn agenda zetten, dan gebruik ik gewoon mijn iPhone. Datzelfde geldt voor mijn e-mail, contactpersonen en documenten, ik heb altijd alles onder handbereik dankzij Google Apps. Weg met die losse briefjes en een agenda in mijn tas, lang leve de cloud!

Bonnetjes

Al schrijvende moet ik overigens met een glimlach aan mijn man denken. Dat komt gelukkig vaker voor, maar nu heeft het een andere reden (sorry schat). Ineens zie ik de blinde paniek in zijn ogen voor me, de paniek als hij weer eens een bonnetje kwijt is. Mijn man is enthousiast ZZP’er en heeft zijn administratie over het algemeen bovengemiddeld goed op orde. Maar af en toe ontbreekt er ineens een ‘cruciaal bonnetje’ en dan gebeurt het, stress! Je begrijpt vast wel wat ik bedoel. Aan mij de snode taak hem nog een stukje verder de cloud in te helpen en hem ook dit soort dingen als online notities te laten opslaan. Ik gun hem de rust van altijd alles kunnen vinden en zal blij zijn als ik hem niet meer briesend in allerlei stapels zie spitten. Nogmaals, lang leve de cloud!

online-urenregistratieOnline urenregistratie

Je leest dit blog op de website van online urenregistratie tool Nanda, en niet voor niets natuurlijk. Nanda lost namelijk ook een losse briefjes probleem op, het probleem van de losse urenbriefjes. Ik heb natuurlijk geen idee of en hoe je nu je uren bijhoudt, maar er bestaat een kans dat je dat op losse briefjes doet die je later weer overneemt in een spreadsheet ofzo. En je raadt het al, ook dat kan makkelijker. Met Nanda boek je uren online, dus via een computer, je smartphone of je tablet. Doordat je met projecten en labels werkt, kun je geavanceerde overzichten maken en elke boeking met gemak terugvinden, daar heb je het weer.

Grootste voordeel van online notities

Want dat is misschien wel het grootste voordeel van al je losse briefjes omzetten naar online notities in de cloud, je weet niet alleen waar je een bepaald briefje hebt gelaten, maar je kunt het ook nog makkelijk terugvinden tussen alle andere briefjes. Dus wat is jouw goede voornemen voor 2014?

Was dit artikel nuttig?