Uren bijhouden, maak het jezelf makkelijk

Je kunt op verschillende manieren je uren bijhouden, dat hebben we wel geleerd de laatste jaren. We hebben zelfs een klant die zijn voorraadbeheer doet met behulp van onze urenregistratie app, dus dat geeft wel aan hoe creatief sommige Nanda gebruikers zijn. Toch zijn er wel tips te geven die je urenregistratie-leven makkelijker maken.

alle-uren-bijhouden 1. Al je uren bijhouden

Het klinkt misschien raar, maar het kost minder tijd als je al je uren boekt. Dus niet alleen je facturabele uren, maar ook de tijd dat je koffie haalt of boodschappen doet. Al je uren bijhouden heeft het voordeel dat je nooit start- en stoptijden hoeft te wijzigen. Nanda rekent gewoon rustig door, dat bespaart je veel tijd. En omdat je in je overzichten gebruik maakt van projecten en labels heb je geen last van al die tussendoor boekingen.

2. Neem een beslissing over projecten

Bedenk van tevoren hoe je met projecten wilt omgaan. Neem je bijvoorbeeld je klantnaam als projectnaam, of kun je beter ook (deel-) projecten als projectnaam kiezen. En als je die beslissing genomen hebt, voer hem dan consequent door. Dat houdt je urenoverzichten netjes en het bespaart je veel tijd als je achteraf niets hoeft aan te passen.

uren-bijhouden-met-labels3. De juiste labels kiezen

Met labels ga je je overzichten fine-tunen, het is dus belangrijk dat je de juiste labels aanmaakt. In je overzichten kun je filteren op meerdere labels en dus precies dat laten zien wat je wilt.

4. Factureren vanuit Nanda

Als je echt tijd wilt besparen kun je ook direct vanuit je urenregistratie factureren met MoneyBird of Q-invoice. Door de koppeling tussen Nanda en deze online facturatie diensten kun je een overzicht van geboekte uren exporteren naar een concept factuur, eventueel nog bewerken en met een druk op de knop verzenden. Uurtje factuurtje is zo wel heel makkelijk en snel.

uren-bijhouden-app5. Installeer de mobiele app

Om nooit meer in je geheugen te hoeven graven kun je de mobiele app voor iOS of Android installeren. Hiermee kun je ook je uren bijhouden als je onderweg bent of als je bij een klant werkt. De verdere verwerking van je uren doe je vervolgens op je computer als je weer ‘thuis’ bent.

Op een zinvolle manier je uren bijhouden hoeft echt geen tijdrovende klus te zijn. Als je er een goede gewoonte van maakt om je uren bij te houden zul je daar alleen maar plezier van hebben.

Was dit artikel nuttig?