Uurtje factuurtje, het klinkt zo simpel

Uurtje factuurtje, iedereen kent het begrip. Je verleent een dienst en factureert op basis van het aantal gemaakte uren aan de klant. Uurtje factuurtje, het klinkt zo simpel, maar hoe doe je dat nou eigenlijk het makkelijkst?

uurtje-factuurtjeEerst uren registreren

De basis wordt natuurlijk gevormd door een goede urenregistratie. Het voeren van een goede urenadministratie vergt discipline en doorzettingsvermogen, maar levert je veel op. Als je jezelf eenmaal hebt aangeleerd om elk uur te registreren, kun je er op vertrouwen dat je nooit meer uren vergeet als je aan het factureren bent. Hoeveel rust geeft dat!

Uren registreren kan op allerlei manieren, met een eenvoudig spreadsheet document of een volwaardig administratie pakket en alles wat daar tussen zit. Wij zijn de makers van Nanda Urenoverzicht, dus wij gebruiken natuurlijk onze eigen webapp en mobiele apps voor onze urenregistratie. In Nanda boeken wij elk uur op een bepaald project en voegen labels toe om later precies de overzichten te kunnen maken die we willen. Zo ontsnapt er geen uur meer aan onze aandacht.

En dan uurtje factuurtje

Als je je uren netjes op een rijtje hebt, kan het uurtje factuurtje feest beginnen. Veel van onze Nanda klanten zijn dol op de koppeling tussen Nanda en online facturatiepakket MoneyBird. Ze maken in Nanda een mooi overzicht van de geboekte uren op een bepaald project en met bepaalde labels en exporteren deze uren rechtstreeks naar MoneyBird. MoneyBird maakt er vervolgens een mooie factuur van die die gelijk online naar de klant verzonden kan worden. Uurtje factuurtje, het klinkt zo simpel. En dat is het dus eigenlijk ook!

Meer weten?

Wil je meer weten over die koppeling waar veel collega ondernemers zo enthousiast over zijn? Mail of bel ons dan gerust via 010-59 28 136 of [email protected]. We geven je graag antwoord op al je vragen!

Was dit artikel nuttig?