Materiaal invoer bijhouden in Nanda
Wanneer je werkt met materialen of machines kan het zijn dat je deze ook wilt invoeren zodat je een overzicht hebt van wat je hebt gebruikt voor een klant of opdrachtgever. Voor jou erg prettig om dan zowel je urenregistratie als materiaal invoer op één plek bij elkaar te hebben.
Nanda is geen projectadministratie systeem, maar een urenregistratie. Zij is ervoor gemaakt om de uren die jij maakt te registreren. En deze uren kun je verwerken op jouw manier, bijvoorbeeld via Moneybird, Excel of Google Spreadsheets. Die vrijheid heb je. Daarom is er geen speciale mogelijkheid om jouw materialen in te voeren in Nanda en deze te koppelen aan een tijdregistratie. Maar, dat betekent niet dat het niet mogelijk is om de gebruikte materialen te registreren. We leggen je uit hoe je Nanda ook kunt gebruiken voor jouw materiaal invoer.
Maak het herkenbaar met labels
Er zijn twee manieren om jouw materiaal invoer te registreren. De eerste manier is met labels.
Je gaat naar het scherm ‘Uren boeken’ om een tijdboeking te maken. Hier kies je het project waaraan je werkt, geeft een omschrijving van de werkzaamheden die hebt gedaan en kunt labels kiezen. Werken jullie niet met andere labels, dan zou je hier kunnen registreren wat jullie gebruikte materialen en machines zijn. Dan heb je in één tijdboeking de uren die je hebt gewerkt, een omschrijving van de werkzaamheden en aan de hand van labels ook de materiaal invoer.
Zet het in de omschrijving
De tweede manier is om voor de materiaal invoer een aparte tijdboeking te maken. Dit werkt als volgt: Wanneer je een tijdboeking hebt gemaakt voor de uren die je hebt gewerkt en deze hebt gekoppeld aan een project sla je tijdboeking op. Vervolgens maak je een nieuwe tijdboeking van 0 of 1 minuut en voert in de omschrijving in welke materialen of machines je hebt gebruikt.
Boeking 1: de registratie van de uren zelf:
Boeking 2: de registratie van het materiaal:
Heb je vragen of opmerkingen?
Heb je vragen over deze alternatieve manier om de gebruikte materialen en machines te registreren in Nanda? Stel ze ons gerust. Wij zijn er om jou te helpen. Registreren jullie op een andere manier de materiaal invoer in Nanda dan bovengenoemd en wil je dit met ons delen, dat horen wij dit graag. Vinden wij leuk om te horen en we kunnen er van leren!
Heb je nog geen Nanda account maar wil je wel graag van start? Dan kun je hier jouw 14 dagen proefaccount aanmaken en beginnen met het registreren van de uren. En wanneer je er klaar voor bent, ook met het registreren van de materialen.