5 redenen waarom je uren bijhouden leuk is

5 redenen waarom je uren bijhouden leuk is

Ik denk niet dat je bij het woord ‘leuk’ direct aan uren bijhouden denkt. Toch kun je er lol aan beleven, of op z’n minst je voordeel mee doen. Ik geef je 5 redenen waarom je uren bijhouden toch leuk is, hoewel je nu nog denkt van niet.

uren bijhouden geeft inzicht1. Je krijgt inzicht in waar je tijd blijft

Je denkt misschien dat je precies weet waar je je tijd aan besteedt. De ervaring van onze klanten (en van onszelf) is echter dat het pas echt weet als je je uren bijhoudt. Het mooie is dat je na een tijdje precies kunt zien hoeveel van de tijd je nu echt productief geweest bent. En of je daar misschien veranderingen in wilt aanbrengen.

2. Je kunt er extra geld mee verdienen

Deze moet ik even uitleggen. Als je een urenregistratie tool als Nanda gebruikt kost je dat een bedrag per jaar, in ons geval €60 om precies te zijn. Dit is ongeveer het gemiddelde uurtarief van onze klanten. Als je dus één uur per jaar minder vergeet te factureren heb je Nanda al terugverdiend. En worden het er meer, dan ga je extra geld verdienen. Dankzij de toepassing van labels wordt het bijna onmogelijk om nog uren te vergeten, dus je uren bijhouden loont echt de moeite.

3. Je gaat steeds beter offreren

Voor een offerte het benodigde aantal uren inschatten kan lastig zijn, behalve als je urenregistratie op orde is. Doordat je terug kunt kijken hoeveel tijd een soortgelijke klus in het verleden in beslag genomen heeft, ga je steeds beter offreren. En als je een projectlimiet instelt kun je gedurende het project altijd zien of je nog in de pas loopt.

zandloper4. Je houdt jezelf scherp

Als je begint met je uren bijhouden ga je vaak bewuster met je tijd om. Je bent je meer bewust van hoe je de dag inricht en waar je tijd aan wilt besteden. Dat is althans wat wij van klanten terugkrijgen. Door na een tijdje een goed overzicht te maken krijg je echt grip op de zaak en kun je, gebaseerd op feiten, bepalen of je dingen misschien anders wilt aanpakken.

5. Je kunt je klant blij maken

De tijd dat je klant je geloofde op je mooie blauwe ogen ligt wel een beetje achter ons lijkt het. Dus hoe fijn is het dat je een keurige uren verantwoording kunt meesturen met een factuur? Het schept vertrouwen als je precies kunt aangeven wat je gedaan hebt en hoeveel tijd dat gekost heeft. Klant blij, jij blij.

Overtuigd? Wil je ook je uren bijhouden?

Dat kan! Met een Excel sheet, in je agenda, of met een handige urenregistratie tool zoals Nanda. Nanda werkt online, dus waar je maar wilt op elke computer, telefoon of tablet. Als je een gratis proeflicentie aanmaakt kun je direct aan de slag, de eerste 30 dagen krijg je van ons. Vrijblijvend, we gaan je echt niet stalken als je na die 30 dagen toch voor een andere oplossing kiest.

Probeer Nanda gratis

Was dit artikel nuttig?