CTRL + X → CTRL + V

CTRL + X → CTRL + V

Tijd. Heel belangrijk. Maar soms raak je het overzicht van jouw tijd een beetje kwijt. En aan het einde van de dag heb je geen idee waar je tijd in is gaan zitten. Dus, hoe zorg je er dan voor dat je je uren beter kunt inzetten? En meer resultaat kunt boeken? Nou, zo:

H5Y00D4OFTPlannen

Begin je dag goed, maak een planning. Door een goede planning te maken wat je die dag gedaan wilt hebben, heb je goed overzicht voor jezelf. Ook kun je op deze manier prioriteiten stellen en beslissen wat vandaag nog gedaan moet worden en wat morgen zou kunnen. Soms heb je van die dagen dat er maar taken bij blijven komen. Doe een stap terug, herzie je planning en schuif wat dingen door naar de volgende dag.

Urenregistratie

numbers-time-watch-whiteDoor al je gedane werkzaamheden strak bij te houden heb je een goed overzicht waar je tijd heen is gegaan. Je bent niet aan het eind van de dag kwijt wat je allemaal hebt gedaan en hoe veel tijd daar in is gaan zitten. Misschien besteed je meer tijd aan een klant die niet al te winstgevend is voor jou en minder tijd aan netwerken. Dan is het verstandig om iets minder tijd aan de klant te besteden en meer aan netwerken. Je besteed je tijd beter en je winst neemt toe. Wanneer je goed bijhoudt waar jouw tijd in gaat zitten, kun je grote verbeteringen maken met het indelen van tijd. Lang leven urenregistratie!

Dus… Wat nu?

Oké, het gaat als volgt: begin met een schone lei. Begin vanaf morgen met een planning maken aan het begin van je dag en een urenregistratie bij te houden. Naarmate van tijd merk je dat je steeds beter wordt in het maken van je planningen en dat je urenregistratie bijhouden een automatisme wordt. Nadat je kritisch hebt gekeken naar jouw urenregistratie, kun je voortaan wat tijd weghalen bij zaken die minder belangrijk zijn en deze tijd weer inzetten bij belangrijkere zaken. Je hebt op deze manier ook prioriteiten gesteld voor jezelf en geloof mij, je zult het resultaat snel zien! En een ezelsbrug om dit te onthouden is: CTRL + X → CTRL + V met je planning dus.

nandaNanda

Nanda kan jou helpen met jouw urenregistratie. Jij vult je uren en werkzaamheden in, zij maakt er een kloppend overzicht van. Handig! Je kunt Nanda 30 dagen gratis uitproberen en daarna beslis je zelf of je je licentie wilt verlengen. Je zult haar dankbaar zijn!

Was dit artikel nuttig?