Urenregistratie waar je echt iets aan hebt

Urenregistratie alleen is niet genoeg. Als je alleen uren registreert om het registreren mis je belangrijke kansen om je bedrijfsvoering te optimaliseren of het leven leuker te maken. Natuurlijk is het handig als je een mooie urenverantwoording kunt overhandigen aan de Belastingdienst of aan een opdrachtgever, maar er is meer.

urenregistratie waar je echt iets aan hebtUren tegen het licht houden

Ik las net een mooie reactie op een blog over timemanagement. Een vrouwelijke ondernemer, eigenaar van een flink bedrijf, gaf een korte beschrijving van wat urenregistratie voor haar betekent. Ze houdt twee keer per jaar alle uren die binnen haar bedrijf gemaakt worden tegen het licht. Om te onderzoeken hoeveel tijd er gaat zitten in dingen die wel leuk zijn, en niet. In wat wel geld oplevert, en wat niet. Om vervolgens nieuwe keuzes te maken tussen het aantal uren leuk en declarabel.

Labels maken je leven makkelijk

Nanda werkt met labels die je zelf aanmaakt. Lees: je bepaalt zelf wat je belangrijk vindt en welke overzichten je straks wilt maken. Met labels kun je dus aangeven welke uren gefactureerd moeten worden, maar ook wat je leuk vindt om te doen (om nog maar even bij het voorbeeld van die vrouwelijke ondernemer te blijven). Het is maar net wat je wilt kunnen filteren bij het maken van een overzicht.

Meest gebruikte labels

Bij het boeken van uren geeft Nanda al een rijtje van meest gebruikte labels. Uit gesprekken met klanten blijken die meest gebruikte labels vaak overeen te komen. Factureren, pauze, telefoon, design, netwerken, reistijd en lunch zijn degenen die we het meest horen, niet verwonderlijk. Maar er zijn ook klanten die labels gebruiken om deelprojecten aan te geven of, daar stond ik wel van te kijken, hun voorraadbeheer bij te houden.

Een doeltreffende urenregistratie

Een doeltreffende urenregistratie maakt je leven makkelijker. Of het nu gaat om het snel factureren van gewerkte uren, of het krijgen van overzicht in waar je uren blijven. Pas als er overzicht is kun je dingen gefundeerd veranderen. Wil je meer declarabel werk, of zoek je juist meer plezier in je werk? Met de juiste labels krijg je precies in beeld hoe het zit en wat er anders moet. Werk aan de winkel dus!

Hulp nodig?

Bel of e-mail me dan gerust. Of klik op de chat button op deze pagina. Leuk ook om kennis te maken!

Was dit artikel nuttig?