Labels geven structuur aan je urenregistratie

Als het goed is houd je netjes een urenregistratie bij. Om aan de Belastingdienst te kunnen tonen bijvoorbeeld, of om inzicht te krijgen en ervoor te zorgen dat je geen budgetten overschrijdt. Nanda is een online urenregistratie tool die het je makkelijk maakt en labels spelen daarbij een belangrijke rol.

labelsWat zijn labels?

Labels zijn virtuele Post-it briefjes die je op een urenboeking kunt plakken. Labels kunnen verschillende functies hebben, maar hebben met elkaar gemeen dat je er op kunt filteren als je een overzicht maakt.   

Een voorbeeld. Ik ben binnen het Nanda team onder andere verantwoordelijk voor de marketing en wil graag weten hoeveel tijd ik kwijt ben aan de verschillende onderdelen van mijn werk. Af en toe wil ik weten hoeveel tijd ik op social media actief geweest ben en een andere keer wil ik weten hoeveel tijd er in bloggen is gaan zitten. Omdat ik elke boeking voorzie van één of meerdere labels kan ik met een paar klikken precies het overzicht tevoorschijn halen dat ik wil.

Hoe maak je labels aan?

Labels aanmaken is simpel, je tikt de naam gewoon in. Als je begint met typen zal Nanda je suggesties doen en als je een labelnaam intikt die nog niet bestaat, maakt Nanda gelijk een nieuw label aan. Je hoeft ze dus niet apart aan te maken, labels ontstaan vanzelf tijdens het uren boeken.

labelDe kracht van labels

Labels zorgen ervoor dat je je urenregistratie precies zo kunt vormgeven als jij wilt. Je kunt namelijk zoveel van die Post-it briefjes op een urenboeking plakken als je zelf wilt en bij het maken van overzichten kun je filteren op meerdere labels.

Straks in Nanda 3 kun je zelfs parameters toekennen aan labels en wordt het dus ook mogelijk om bijvoorbeeld optellingen te maken van kilometers en bedragen, dan wordt de kracht van labels en daarmee jouw flexibiliteit nog veel groter.

Hulp nodig?

Als je nog wat hulp kunt gebruiken bij het inrichten van je urenregistratie, bel of e-mail me dan gerust. Ik denk graag met je mee en we vinden het altijd leuk om Nanda fans te spreken.

Was dit artikel nuttig?