Let’s save time

Let’s save time

Let’s save time24

Een dag bestaat uit 24 uur. Daar kun je niet omheen. Soms zouden we best wat extra uren aan de dag willen plakken. Maar dat gaat niet en dus zullen we het er mee moeten doen. Wat we wel kunnen doen, is onze tijd beter indelen. Hieronder geef ik je wat handige tips om tijd te besparen op je werk.

Plannen, plannen en nog eens plannen

Let's save time - to do listJa, ja, we weten het ondertussen wel. Maar echt, plannen is zo belangrijk wanneer je tijd wilt besparen. Niet van te voren inplannen kan leiden tot uitstellen. En je kent het gezegde‘Van uitstel komt afstel’. Met als resultaat: tijdnood. Reserveer de tijd die je nodig denkt te hebben en doe ook niets anders in die gereserveerde uren. Ook handig: van te voren een to-do list opstellen. Aan de hand van deze lijst weet je welke werkzaamheden je te wachten staan. Baseer je planning op je to-do list en schat nauwkeurig in hoeveel tijd je per taak nodig denkt hebben.

Prioriteiten stellenLet's save time - taken

Wanneer je veel werk hebt liggen, is het belangrijk goed onderscheid te maken tussen ‘kritische taken’ en ‘belangrijke taken’. Zorg dat eerst de kritische taken gedaan zijn en werk dan verder aan de belangrijke taken. Dit is een effectieve manier om zo veel mogelijk werk gedaan te krijgen en jouw prestaties te verbeteren.

Bespaar je de rompslompLet's save time - Nanda

Je wilt niet te veel tijd kwijt zijn aan het bijhouden van je uren. En wat vaak ook niet meewerkt, zijn de onoverzichtelijk schema’s of papiertjes waar je je uren op bijhoudt. Wat je wel kan helpen dit alles soepel en gemakkelijk te laten verlopen, is Nanda. Jij voert je uren in, koppelt dit aan een project en Nanda maakt hier een handig overzicht van. Geen tijd meer verspillen aan vervelende programma’s, maar gewoon urenregistratie die werkt!

Reistijd, handig!

Reizen neemt best wat tijd Let's save time - reistijdin beslag. Tijd die je dan niet kunt inzetten om je werk gedaan te krijgen. Althans, dat denk je. Je kunt deze tijd zeker effectief inzetten door alvast voorbereidend werk te doen, je werk daadwerkelijk onderweg uitvoeren of een actielijst te maken voor wat je nog moet doen als je weer terug bent. Wanneer je met de auto reist voor werk, zijn er allerlei handige (spraakgestuurde) apps en tools om je dit te kunnen doen. Maar, je kunt de tijd ook goed gebruiken om even te ontspannen en op te laden, zodat je daarna weer flink gas kunt geven!

Was dit artikel nuttig?