Makkelijker deadlines halen door urenregistratie met Nanda

Deadlines halen kan knap lastig zijn. De meeste mensen hebben een haat-liefde verhouding met het begrip deadline. Enerzijds geeft een deadline houvast omdat je precies weet wat er van je verwacht wordt, maar het kan ook als een zwaard van Damocles boven je hoofd hangen als het even tegenzit. Vooral project beheerders kunnen knap gebukt gaan onder de druk van deadlines.

Project limiet instellen

Een handige tool in Nanda online urenregistratie is de project limiet. Door dit per project in te stellen, kun je voorkomen dat er ongemerkt meer uren op een project geboekt worden dan de bedoeling was. De Nanda beheerder kan in het configuratiepaneel onder “Projecten” een gepland aantal arbeidsuren toekennen aan een project. Vanaf dat moment zal bij iedere boeking op dit project voor de beheerder zichtbaar worden hoeveel procent van de ingestelde limiet is verbruikt en of de deadline gehaald kan worden.

deadlines-halen-met-project-limiet

Terugtel timer

Nadat de Nanda beheerder een project limiet heeft ingesteld zal iedereen die uren boekt op dit project in beeld krijgen hoeveel tijd er nog beschikbaar is. Zo blijft iedereen alert en zich bewust van het feit dat er een beperkt aantal uren beschikbaar is voor dit project. Dit vergroot de betrokkenheid van medewerkers en voorkomt ongemerkte urenoverschrijdingen. Sterker nog, in veel gevallen wordt het voor medewerkers een sport om een project zo snel mogelijk af te ronden. Het is nooit zo bedoeld geweest, maar er blijkt ook een competetief element in te zitten dat door gebruikers zeer gewaardeerd wordt.

deadlines-halen-met-terugtel-timer

Deadlines halen levert geld op

Het halen van een deadline heeft alles met controle te maken. Doorgaans is het verwachtte aantal arbeidsuren de basis voor prijsbepaling en is het handig om gedurende het hele proces de gemaakte uren nauwlettend in de gaten te houden door middel van een kloppende urenadminstratie. Dit om te voorkomen dat er extra uren gemaakt worden die niet gefactureerd kunnen worden. Zo levert een goede urenregistratie en controle gewoon geld op, zonder dat het heel veel moeite kost.

Was dit artikel nuttig?