7 productieve tools die je helpen je tijd goed te besteden

7 productieve tools die je helpen je tijd goed te besteden

Een dag bestaat uit 24 uur. Dat is een gegeven dat we niet kunnen veranderen, ook al zouden wat extra uurtjes op een dag soms best fijn zijn. Het is dus belangrijk om je tijd zo goed mogelijk in te zetten. Wij hebben 7 handige productieve tools voor je die jou helpen om je tijd beter in te zetten, je tijd besparen of inzicht in je tijd geven. Handige tools die je zowel op je mobiel als op je computer kunt gebruiken. Waar en wanneer je ze nodig hebt, je kunt er altijd bij.

#1 Hootsuite

Hootsuite bestaat al enige tijd, de kans is groot dat je er al eens van hebt gehoord. Een ontzettend handige tool wanneer je (meerdere) social media kanalen beheert. Dit programma helpt je bij het managen van al je activiteit op verschillende social media websites. En dat alles vanuit één simpel dashboard. Met Hootsuite kun je berichten inplannen, taken toekennen aan andere teamleden, prestaties meten en nog meer. Zelf maak ik er dankbaar gebruik van, voornamelijk voor het vooruit plannen van de social media berichten.

Hootsuite - Nanda urenregistratie - 7 productieve tools

#2 Google Keep

Het maakt niet uit waar je bent, in de trein of in de lift op weg naar de afspraak met een klant, je kunt overal geïnspireerd raken. Zodra je iets ziet dat je inspireert wil je dat noteren. Net zoals je snel een link of afbeelding wilt opslaan om er later mee aan de slag te gaan of op terug te komen. Met Google Keep kun je dit gemakkelijk doen, zowel op je mobiel als op de desktop. Dankzij de snelle synchronisatie heb je altijd, op ieder apparaat, je aantekeningen bij de hand. Zelf gebruiken wij Google Keep met grote regelmaat. Ook in mijn privé-leven gebruik ik Keep, bijvoorbeeld voor het maken van vakantie- of boodschappenlijstjes.

#3 IFTTT

Dit staat voor “If This, Then That”. Je kunt met dit programma verschillende apps aan elkaar koppelen zodat ze samenwerken om een specifieke taak te voldoen. Om een voorbeeld te geven: Je kunt een IFTTT item maken dat automatisch jouw Instagram foto’s upload naar je Google Drive account. Je kunt voortaan heel gemakkelijke integraties maken die normaal wat lastiger uit te voeren zijn, zonder dat je veel kennis nodig hebt van programma’s.

IFTTT - Nanda urenregistratie - 7 productieve tools

#4 Google Drive

Altijd en overal toegang tot je bestanden. Op ieder apparaat. Nee, het is niet te mooi om waar te zijn, met Google Drive werkt het echt. Op je mobiel, tablet of computer. Waar je ook bent. Ook is offline werken mogelijk in Drive, je Documenten en Spreadsheets zijn dus altijd toegankelijk. Met meerdere mensen tegelijkertijd werken in een document? Geen probleem, voortaan ontvang je geen meldingen meer dat het document al in gebruik is. Je kunt gewoon aan de slag.

#5  Google Alerts

Wil je graag weten wanneer en waar de naam van jouw bedrijf of merk wordt genoemd op internet? Dan is Google Alerts jouw programma. Je kunt direct notificaties ontvangen wanneer een specifieke term is genoemd ergens op het internet. Op deze manier kun je jouw marketinginspanningen goed bijhouden en resultaten zien.

Google Alerts - Nanda urenregistratie - 7 productieve tools

#6 Nanda Urenoverzicht

Een urenregistratie die focust op waar zij goed in is. Nanda is gemaakt om jouw urenregistratie zo makkelijk mogelijk te maken, zodat je het ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Vragen als ‘Wat heb ik deze week nu eigenlijk gedaan?’, ‘Aan welke projecten heb ik gewerkt?’ en ‘Wat kan ik deze maand factureren?’ worden beantwoord wanneer jij je uren bijhoudt in Nanda. Inzicht is waardevol en Nanda geeft jou je inzicht terug.

#7 StayFocusd

Deze productieve tool is misschien wel de meest handige voor mensen die snel afgeleid zijn. StayFocusd is een gratis uitbreiding van Google Chrome die de tijd beperkt die je spendeert op websites die bekend staan als ‘tijdverspillers’. Bijvoorbeeld Facebook (mits je van de marketing bent natuurlijk), Zalando of Coolbue. Je kunt deze tool zelf helemaal instellen naar jouw wensen. Je kunt zelf kiezen welke websites, eventueel specifieke pagina’s en zelf voor welke duur je ze wilt blokkeren. Dankzij StayFocusd kun je niet lang afgeleid worden door leuke websites en onweerstaanbare koopjes. Als je tijd op is, is het op. En moet je weer aan het werk.

StayFocusd - Nanda urenregistratie - 7 productieve tools

Vragen over deze productieve tools?

Ik hoop dat deze 7 productieve tools je helpen om je tijd goed in te zetten. Nu is het aan jou, knallen maar! Heb je vragen voor ons? Stel ze ons gerust, we beantwoorden ze graag. Wil je starten met het krijgen van het inzicht waar je tijd heen gaat, dan kun je Nanda 30 dagen gratis uitproberen. En vanaf daar kun je goed doorpakken en een expert worden in het indelen van je tijd.

Probeer nu Nanda gratis

Was dit artikel nuttig?