Gatver, urenregistratie!

Ik hoor je denken … gatver, urenregistratie! Want als ik om me heen kijk en luister, kom ik maar bitter weinig mensen tegen die urenregistratie echt leuk vinden. De grap is dat ik dat ook nog snap. Want als je vormgever bent wil je vormgeven en als je hovenier bent wil je tuinen mooi maken. Je uren bijhouden is dan niet het hoogtepunt van je dag zal ik maar zeggen. Toch is het onze missie om heel Nederland te overtuigen van het nut van urenregistratie en dat het echt geen drama hoeft te zijn.

urenregistratie-in-drie-veldjesMaximaal drie veldjes

Na elke klus maximaal drie veldjes invullen is geen ramp toch? Dat vinden wij, uiteraard. Maar belangrijker nog, zo denken onze Nanda klanten er ook over. Hoewel zij het op voorhand ook een hoop gedoe vonden, moeten ze achteraf vaak toegeven dat het binnen enkele dagen een goede gewoonte was geworden. Of zoals een klant pas zei:

“Nanda hoort er gewoon bij. Als ik eens vergeet om een klus te boeken voelt het als de deur uitgaan zonder sleutels, zo normaal is het voor mij geworden”.

Overzichten

Het grote voordeel van een nette urenregistratie zit ‘m natuurlijk in de op maat gesneden overzichten die we kunnen maken. Deze overzichten gebruiken we voor allerlei doeleinden. Zo kunnen we bijvoorbeeld een gedetailleerd overzicht van de gemaakte uren meesturen met een factuur, aantonen hoeveel uren we besteed hebben aan een WBSO klus of inzicht verkrijgen in waar nu eigenlijk onze uren blijven. Ik zelf had bijvoorbeeld nooit verwacht dat ik wekelijks zo veel tijd kwijt ben aan het behandelen van e-mail.

urenregistratie-met-nanda-voor-iphoneUrenregistratie valt best mee

Geloof me, urenregistratie valt best mee als je maar de juiste tool hebt. Wij werken natuurlijk met onze eigen Nanda, maar er zijn genoeg andere mogelijkheden. Waar het om gaat is dat het je zo min mogelijk moeite kost en dat het intuïtief is. Des te groter de kans dat je het je snel eigen maakt en dat je die urenregistratie straks echt geen drama meer vindt. Lees maar eens hoe ik  mijn urenregistratie in mijn dagelijks werk geïntegreerd heb, misschien krijg je er wel zin in om hetzelfde te doen!

Was dit artikel nuttig?