Own your workplace!

Own your workplace!

Je brengt veel tijd door achter je bureau, week in, week uit. Dan is een prettige werkplek van groot belang. Maar hoe creëer je nou een prettige werkplek en waar houd je rekening mee? Hieronder heb ik een aantal tips neergezet die jou helpen een prettige werkplek te creëren.

1. Ruim je bureau op

Je ziet het steeds meer, een papierloos-kantoor. Dan valt er weinig op te ruimen! Maar de meeste bedrijven werken nog wel met papier, wat er dus snel voor zorgt dat jouw bureau wat rommelig wordt. Dit creëert onrust, je raakt snel afgeleid en je productiviteit wordt er minder door. Ruim dus lekker op, orden alle papieren netjes en probeer van al je losse post-its en briefjes af te komen door deze in je takenlijst of agenda te verwerken.

flowers-desk-office-vintage 22. Geef je werkplek een persoonlijke touch

Zet een leuke foto op je bureau neer die jou vrolijk maakt of een leuk plantje. Dit geeft een gezellige sfeer, waardoor je ook eerder positief gestemd bent en het stimuleert je creativiteit. Sla hier niet in door, zet geen 20 fotolijstjes neer, maar hou het rustig want je wilt nog wel een opgeruimd bureau!

3. Achtergrond muziek

Zet op de achtergrond zachtjes een muziekje op. Meerdere studies hebben aangetoond dat muziek zorgt voor een verbetering van de concentratie. Naast het feit dat je je er beter door kunt concentreren, stemt het je ook positiever. Uiteraard zijn er uitzonderingen, het kan voor jouw collega juist niet prettig werken. Overleg en stem af wanneer en wat voor muziek je kunt opzetten.

4. Zorg voor frisse lucht945_min

Zoals eerder gezegd, zet een of meerdere planten neer. Deze zorgen voor frisse lucht, zuiveren de lucht en verminderen de kans op hoofdpijn en vermoeidheid. Zet ook regelmatig een raam open, hierdoor wordt de lucht op het kantoor weer verfrist en zal vermoeidheid zeker teruggedrongen worden en heb je weer een frisse kijk op zaken!

5. Zorg voor een goede houding

Zorg ervoor dat je comfortabel zit. Zit je nog op een oude, versleten bureaustoel? Dan wordt het tijd deze te vervangen! Ook belangrijk is dat je stoel goed afgesteld staat voor jou, maar ook voor de hoogte van het bureau. Je armen moeten ongeveer in een hoek van 90º liggen op je bureau liggen om fijn te kunnen typen. Als je dan eenmaal op gang bent, ben je niet meer te stoppen!
Je kunt op veel manieren een fijne werkplek creëren die rust brengt, maar jou ook positief beïnvloed. Het doel is dat je overzicht houdt en goed door kan werken. Ook Nanda kan jou daarbij helpen. Hoe? Nanda zorgt ervoor dat je niet in onoverzichtelijke programma’s of op briefjes jouw uren hoeft bij te houden. In één klik kun je jouw uren invoeren. Zij maakt hier een overzichtelijk overzicht van. Benieuwd of Nanda ook voor jou werkt? HIER kun je een 30 dagen gratis proefversie aanmaken.

Was dit artikel nuttig?