Tijd besparen met je urenregistratie

Ik zie je vragend kijken. Uren registreren om tijd te besparen? Ja, je urenregistratie kan je mooie diensten bewijzen, ook als het gaat om tijd besparen. Naast het feit dat je geen uren meer vergeet te factureren en dat je de Belastingdienst of je teamleider precies kunt laten zien waar je je uren aan besteed hebt, kan je urenregistratie je zeker ook helpen met tijd besparen. Ik ga je uitleggen hoe.

tijd besparenHet begint bij overzicht

Als je geen overzicht hebt wordt het natuurlijk lastig om de juiste keuzes te maken. Daar begint het dus mee, overzicht. En dat krijg je pas als je je uren gaat registreren, als je heel nauwkeurig gaat bijhouden waaraan je nu je tijd besteedt.

Als je je uren bijhoudt weet je precies hoe het zit. De uitkomst is echt heel anders dan je op voorhand zou verwachten, geloof me. Het beste kun je je uren registreren in categorieën of met labels, zodat je later makkelijker kunt filteren.

Prioriteiten stellen

Als je eenmaal weet waar je je kostbare tijd aan besteedt kun je prioriteiten gaan stellen. Dat klinkt makkelijker dan het is, maar is wel een must als je tijd wilt besparen. Het kan heel verhelderend zijn om al je tijdsbestedingen eens in een lijst samen te vatten, op volgorde van belangrijkheid. Het belangrijkste bovenaan en zo verder. Hiermee wordt ook gelijk duidelijk wat nou echt belangrijk voor je is. Is het netwerken op drukke bijeenkomsten, of drink je liever een kop koffie met een bestaande relatie? Is het direct geld verdienen of toch werken aan een mooi plan voor de toekomst?

Tijd besparen door wegstrepen

Het moet er een keer van komen, je zult dingen van je lijst moeten strepen als je tijd wilt besparen. Als het goed is heb je inmiddels goed in beeld waar je prioriteiten liggen, dus het zou een eitje moeten zijn. Dat is het natuurlijk niet, dat weet ik ook wel, maar toch. Om tijd te besparen zul je echt moeten strepen en, dat is dan wel weer leuk, in je urenregistratie kun je dan direct zien hoeveel tijd je dat oplevert.

bezemProbeer het thuis ook eens

Gebruik je urenregistratie tool ook eens privé en ontdek waar je het nou eigenlijk zo druk mee hebt. Wedden dat je schrikt van de hoeveelheid tijd die je voor de tv of op social media doorbrengt? Schroef die twee een stukje terug en je heb ineens weer tijd voor een mooi boek of een wijntje met vrienden. En als blijkt dat je wel erg veel tijd kwijt bent met boodschappen doen, is een bezorgdienst misschien een idee. Inzicht en een beetje creativiteit kunnen dus ook je privéleven een stuk leuker maken.

Conclusie

Tijd besparen wordt een stuk makkelijker als je je uren bijhoudt. Eigenlijk maakt je urenregistratie je een gelukkiger mens, had je dat verwacht toen je begon met lezen? Vast niet!

Was dit artikel nuttig?