Vind jij het ook zo lastig, je uren bijhouden?

Uren bijhouden is voor niemand een hobby, laten we daar eerlijk over zijn. Je wilt gewoon doen waar je goed in bent en waar je lol aan beleeft, tijdschrijven hoort daar vast niet bij. Althans, daar gaan we voor het gemak maar even van uit.

Discipline wordt automatisme

Urenregistratie vraagt om discipline en dat valt doorgaans niet mee. Door een deskundige heb ik me ooit laten vertellen dat het drie tot vier weken duurt voor je een nieuwe gewoonte hebt aangeleerd. In die drie tot vier weken is het dus doorbijten en volhouden. Maar het kan wel!

discipline

Als het voor jouw bedrijf belangrijk is om een goede urenadministratie te hebben, heb je dus maar een paar weken nodig om het registreren van uren tot een automatisme te maken.

Ik spreek uit ervaring, ik registreer mijn uren nu een jaar en behoorlijk fanatiek, al zeg ik het zelf. Ooit schreef ik er zelfs een blog over, maar het mooiste is dat ik er niet meer over nadenk, ik doe het gewoon. En aan het eind van een periode, of bij een spontane aanval van nieuwsgierigheid, ben ik vreselijk blij met het overzicht dat ik daardoor heb.

Hoe wij makkelijk uren bijhouden

Zoals gezegd registreer ik nu een jaar al mijn gewerkte uren. Uiteraard gebruiken wij onze eigen online urenregistratie tool Nanda, dit is het eerste pakket dat ik ’s morgens opstart. Ik heb er in enkele weken een goede gewoonte van gemaakt om als ik een taak heb afgerond, deze taak eerst in Nanda te zetten. Dit gebeurt in drie veldjes, dus de inspanning valt reuze mee. Pas als ik dat gedaan heb ga ik verder met mijn volgende taak. En zo doen wij dat allemaal, lekker simpel.

klanten blijKlant-ervaringen

Gelukkig staan wij niet alleen. We horen regelmatig van klanten dat ze op voorhand maar weinig vertrouwen hadden in de zoveelste methode voor urenregistratie. Maar het gemak van urenregistratie met Nanda zorgt er in de meeste gevallen voor dat de goede gewoonte toch gemakkelijker wordt aangeleerd dan van tevoren was gedacht. Met een kloppende urenregistratie tot gevolg, zodat er geen facturabel uur meer aan de aandacht ontsnapt. Daar worden klanten blij van.

30 dagen gratis uren bijhouden met een proeflicentie

Dus probeer het eens zou ik zeggen. Tijdens de gratis proefperiode van 30 dagen kun je gebruikmaken van alle functionaliteiten van Nanda èn de apps voor Android en iPhone. Grote kans dat het binnen die 30 dagen al een automatisme is geworden om elk uur te boeken, we wensen je veel plezier!

Aanmelden

Was dit artikel nuttig?