Weerstand tegen urenregistratie?

Een paar jaar geleden schreef ik nog ‘ik kom maar bitter weinig mensen tegen die urenregistratie echt leuk vinden’, inmiddels ligt dat gelukkig wel een beetje anders. Ik heb veel contact met klanten en loop toch regelmatig tegen behoorlijk enthousiaste urenschrijvers aan.

Weerstand tegen urenregistratie overwinnen

weerstand-tegen-urenregistratie-iconIk denk dat iedereen het in eerste instantie maar lastig vindt en dat iedereen een zekere weerstand tegen urenregistratie moet overwinnen. Of je nu alleen werkt of in teamverband, of jij het nu zelf bedacht hebt of van hogerhand krijgt opgedragen. Urenregistratie vraagt extra inspanning en dat vindt niemand leuk. Niet direct tenminste, maar gelukkig komt het meestal wel goed en gaan de spreekwoordelijke hakken geleidelijk uit het zand.

Discipline

Het gedegen registreren van je uren vergt discipline, dat is gewoon zo. De grap is wel dat die urenregistratie binnen drie weken een tweede natuur is als je even doorbijt. De eerste dagen zul je het af en toe vergeten maar het wennen gaat echt snel, ik spreek uit ervaring.

Ontdek de voordelen

Zeker als je de voordelen eenmaal ontdekt zal het bijhouden van je uren je steeds minder moeite kosten. Want hoe fijn is het dat je altijd inzicht in je uren hebt, precies de goede overzichten kunt maken en razendsnel kunt exporteren voor een online factuur en dat je echt geen facturabele uren meer vergeet. Zodra je die voordelen eenmaal ziet wordt je weerstand tegen urenregistratie steeds minder.

Medewerkers enthousiast maken

Als jij nou degene bent die voor je bedrijf heeft besloten dat er urenregistratie ingevoerd gaat worden, ga je zeker weerstand bij je medewerkers ontmoeten. Want het is lastig, het kost tijd en het wordt ineens pijnlijk duidelijk waar de uren blijven. Het kan best even tijd kosten om ze te overtuigen en het beste wapen tegen deze weerstand is een tool die het ze zo makkelijk mogelijk maakt om uren te schrijven. Nanda is zo’n tool.

Uren boeken in drie klikken

Met Nanda Urenoverzicht boek je je uren in maximaal drie klikken. Nanda houdt namelijk zelf je start- en stoptijden in de gaten, dus je hoeft alleen maar te vertellen wat je gedaan hebt en op welk project, en eventueel kun je je boekingen nog labelen maar dit is optioneel. Dat kost dus nauwelijks tijd en neemt de wind uit de zeilen van de meest kritische medewerkers.

Onze ervaringen

Onze klanten zijn blij met Nanda, juist ook vanwege het feit dat ze precies doet wat je nodig hebt. Niet meer en niet minder. Makkelijk boeken, mooie overzichten en de mogelijkheid om te exporteren naar Excel, Google Spreadsheets, MoneyBird of Q-invoice. Op de pagina Ervaringen lees je precies wat klanten over Nanda zeggen, we worden er nog steeds een beetje verlegen van.

Eerste 30 dagen zijn van ons

Nanda proberen kan gratis en vrijblijvend. Als je na 30 dagen niet overtuigd bent stopt je licentie vanzelf en gaan we je echt niet stalken. Dus overwin je weerstand tegen urenregistratie, klik rechtsboven op deze pagina op ‘Registreren’ en ontdek snel wat uren boeken met Nanda je oplevert!

Was dit artikel nuttig?

2 reacties op “Weerstand tegen urenregistratie?”

 1. Edwin van Uum schreef:

  ik wil best nanda gaan doen,
  maar tijdschrijven met begin- en eindtijden is super onhandig en tijdrovend
  zeker op een mobiel

  ik wil dus alleen per dag random uren boeken op projectnummers
  en vooral niets meer

  wanneer kan dat?

  1. Petra schreef:

   Hallo Edwin,

   Bedankt voor je feedback! In Nanda 3 kun je straks op meerdere manieren je uren boeken, ook op de manier zoals jij dat graag zou willen. We verwachten binnenkort de beta versie te lanceren, misschien vind je het leuk om mee te testen?

   Verder kun je ook al gebruik maken van Nanda Actions. Hierin kun je vooraf een aantal buttons aanmaken en die als een soort stopwatch gebruiken. Kijk hier maar eens: http://app.urenoverzicht.nl/actions/

   Vriendelijke groet,
   Team Nanda

Reacties zijn gesloten.