Handig: automatische labels na het factureren

Handig: automatische labels na het factureren

‘Kan ik ook een lijstje krijgen met daarin alle uren die ik nog niet heb gefactureerd naar Moneybird?’

Bovenstaande vraag ontvingen wij ooit en die delen wij graag met jou. Want het zou ook jou zomaar eens kunnen helpen met het nog beter verwerken van je urenregistratie. Het antwoord is: Ja, dat kan zeker. En dat overzicht heb je heel gemakkelijk bij elkaar geklikt.

Label ‘facturabel’

Om het overzicht te krijgen van welke uren je kunt factureren aan het einde van de maand met Moneybird, geef je de tijdregistraties die facturabel zijn het label ‘facturabel’. Of je klikt op het ‘€ teken’, beide doen voor hetzelfde.

Wanneer het tijd is om jouw uren te factureren ga je naar het tabblad Overzichten. Hier klik je op het filter voor labels en klikt het label ‘facturabel’ aan. Hieruit komt een lijst met alle uren die dit label gekregen hebben. Dit is jouw overzicht van uren die nog niet naar Moneybird geëxporteerd zijn.

 

Nanda urenoverzicht - label facturabel

Automatisch een nieuw label na het factureren

Oké, je hebt nu de lijst met de uren die je kunt exporteren naar Moneybird. Wanneer je de koppeling hebt gemaakt met Moneybird kun je jouw facturen gaan maken. En als je dan klaar bent zul je zien dat de labels ‘facturabel’ automatisch omgezet zijn naar ‘gefactureerd’.

Nu hoef je dit niet meer zelf om te zetten, het ene label te verwijderen en het andere toe te voegen. Je hebt direct een up to date overzicht. Zo voorkom je dat je vergeet uren te factureren en loop je dus geen omzet mis.

 

Nanda urenoverzicht - label gefactureerd

Dopamine shotje

Op het ‘€ teken’ klikken en dan direct zien hoeveel omzet een boeking jou oplevert? Dat is pas leuk en motiverend! Je ziet direct het resultaat van jouw harde werken. En zo zul je zien; ook de minuutjes en kwartiertjes werk leveren bij elkaar nog aardig wat op en hierdoor zul je ze voortaan ook registreren.

Hoe je dit instelt? Simpel, hiervoor stel je een uurtarief in per project. Dit is in enkele snelle stappen geregeld. Zo stel je het uurtarief in.

 

Nanda urenoverzicht - Dopamine shotje - uurtarief facturabel

Was dit artikel nuttig?