Jezelf upgraden: elk uur factureren

Jezelf upgraden: elk uur factureren

Of je nu het jaar fris begint en gelijk jouw urenregistratie strak bijhoudt of dat je later in het jaar bent; het maakt niet uit. Je kunt altijd jezelf upgraden en een professionaliteitsslag slaan. Alle werkzaamheden die je uitvoert, reistijden en pauzes registreren, elk uur factureren en daardoor geen omzet meer mislopen. Hoe klinkt dat?

Omzet mislopen

Als jouw administratie uit losse briefjes bestaat of een giga-verzameling Excel sheets, ben je al gauw het overzicht kwijt, met alle gevolgen van dien. In zo’n geval is het niet zo heel moeilijk om uren te vergeten als je aan het factureren bent. Maar het is wel zuur, want daardoor loop je omzet mis. Je harde werk loont dan niet.

 

Nanda urenoverzicht - elk uur factureren - frustratie

Overzicht hebben geeft rust

Nanda kan je helpen bij dit probleem. En die €5 per maand die zij kost, verdient ze zichzelf daarna dubbel en dwars terug. Omdat het heel gemakkelijk en laagdrempelig is om jouw uren in te voeren, zul je het ook sneller doen. Het kost je namelijk geen moeite. Dat is stap 1; alle uren invoeren. Zelfs de minuutjes die je aan de telefoon hangt met een klant of die je besteedt aan het ‘even snel’ oppakken van dat ene puntje.

Stel je factureert iedere maand, dan kun je aan het einde van de maand een beetje overweldigd raken van alle uren die je hebt ingevoerd. Geen paniek, dat is niet nodig. Dankzij handige filters stel je de overzichten samen die jij wilt en die voor jou werken. Per project kun je de uren erbij pakken en je hebt het overzicht voor jezelf.

Elk uur factureren is dan dus geen berg werk meer;

  • Je hebt alle facturabele uren netjes bijgehouden
  • Werkbare overzichten kun je naar wens samenstellen
  • Je weet precies wat je kunt doorberekenen aan de klant
  • In enkele klikken heb je van deze uren een factuur gemaakt

Elk uur factureren in enkele klikken

Elk uur factureren klinkt misschien als veel werk. Maar dat is het niet als je de basis dus op orde hebt zoals hierboven opgesomd. Dat moet jou lukken 🙂

De volgende stap is een koppeling maken met een facturatie-programma. Het zou natuurlijk zonde van je tijd zijn als je de uren bijhoudt in een systeem en daarna alles wéér moet intypen in een ander systeem om er een factuur van te kunnen maken.

Nanda heeft een koppeling met Moneybird, een van de beste facturatie-programma’s die er is. Heel laagdrempelig in gebruik, overzichtelijk en krachtig. Het is een kwestie van de uren invoeren, selecteren en klikken op het factuur icoon. En dat is het, dan heb je al een factuur gemaakt. Zo simpel kan het zijn.

 

Nanda urenoverzicht - administratie tips Moneybird - elk uur factureren

Uren verwerken in Excel

Het kan natuurlijk ook zijn dat je jouw facturatie verwerkt in Excel of Google Spreadsheets. In dezelfde gemakkelijke handeling van hierboven kun je elk uur factureren in Excel en dan jouw aanpak hanteren.

Nanda gratis uitproberen?

Wil je jezelf en jouw urenregistratie upgraden en ook die professionaliteitsslag slaan? Dan is het beste wat je kunt doen: Gewoon starten. Uittesten. Volhouden. Maar vooral gewoon doen. Ervaar hoe fijn het aan het einde van de maand is als je dit op orde hebt en elk uur factureren kunt.

Je kunt Nanda 14 dagen gratis uitproberen. De proefperiode werkt precies hetzelfde als de betaalde versie en je kunt Nanda met zoveel collega’s testen als je wilt. Heb je tijdens het testen of daarna vragen of opmerkingen, dan kun je altijd bij mij terecht. Schroom niet, ik help je graag op weg!

Maak gratis account aan

Was dit artikel nuttig?