De nieuwe features en updates voor Nanda 3? Dit zijn ze!

De nieuwe features en updates voor Nanda 3? Dit zijn ze!

Sinds een aantal maanden is Nanda 3 online en in Beta. Alle nieuwe accounts die sinds december zijn aangemaakt hebben direct een Nanda 3 account gekregen. Velen van de ‘ouwe Nanda rotten’ zijn ondertussen ook overgestapt naar de nieuwe versie en de reacties liegen er niet om. Het werken met Nanda 3 is een mooie stap vooruit!

Wij hebben de afgelopen maanden alles behalve stilgezeten. Onze developers hebben zichzelf uitgesloofd en er zijn veel nieuwe features en updates toegevoegd aan Nanda 3 zodat jij jouw urenregistratie nog gerichter kunt bijhouden en verwerken. Wat de nieuwe features en updates zijn? We vertellen ze allemaal.

Wat zijn de nieuwe features van Nanda 3?

De Excel export

Een van de nieuwe features in Nanda 3 is de export naar Excel. Voorheen was het in de Beta versie enkel mogelijk om te exporteren naar een CSV en deze vervolgens te openen in Excel of Google Spreadsheets. Deze stap is ertussenuit gehaald en je kunt jouw overzichten direct exporteren naar Excel.

Gaandeweg hebben we deze feature verder doorontwikkeld, zo hebben we velden eruit gehaald die van minder toegevoegde waarde zijn en ook hebben we de kolomnamen nu in het Nederlands gezet. Jouw Excel export is nu een stuk schoner en makkelijker in gebruik.

Nanda urenoverzicht - update Nanda 3 - nieuwe features - Excel export

Meer met jouw overzichten

Fijner voor het oog

Onze developers hebben ervoor gezorgd dat jouw overzichten niet alleen naar wens samengesteld kunnen worden, maar ook dat je het fijner kunt lezen.

De zogeheten ‘zebrastrepen’ zorgen ervoor dat je gemakkelijker de regels kunt doornemen. Ook de hoofdregels (bijvoorbeeld wanneer je de filters aan hebt staan per account) zijn nu opvallender gekleurd, zodat je ogen niet hoeven te zoeken naar deze informatie. Zo valt het direct op en kun je nog sneller de informatie tot je opnemen. Ook is direct zichtbaar gemaakt welke filters je aan hebt staan in het Overzichtsscherm. De filters die aanstaan zijn groen gekleurd.

“Dit is een stuk prettiger kijken, ik ben blij met de zebrastrepen!”

Was dit artikel nuttig?

Groeperen

Misschien heb je het al gezien, in het overzicht is er een nieuwe filter bijgekomen; Groeperen. Hiermee kun je jouw overzichten naar eigen wens samenstellen. Je kunt er twee groeperingen mee maken. Wil je bijvoorbeeld per dag weten welke boekingen er gemaakt zijn door verschillende collega’s? Dan zet je bij groepering 1: Datum aan en bij groepering 2: Account.

Nanda urenoverzicht - update Nanda 3 - nieuwe features - groeperen functie

Samenvatten

Maar dat was nog niet alles voor het overzichtsscherm. Op veler verzoek is er een update voor een bestaande feature: De samenvattingsfunctie. Hiermee vat je de belangrijkste informatie uit jouw tijdregistraties samen.

Hierboven hebben we met groepering 1 en 2 een selectie gemaakt (datum en account). Hiervan wil je inhoudelijk niet de details zien, je wilt in grote lijnen zien op welke dag er door welke collega geboekt is. En daar wil je de totaaltijden van inzien. Dan klik je op het filter ‘Groeperen’ en daar vink je het vakje ‘tijdregistraties samenvatten’ aan. Vervolgens krijg je een nog schoner overzicht te zien van de registraties.

Nanda urenoverzicht - update Nanda 3 - nieuwe features - samenvattingsfunctie

Gebruikerslicenties verlengen

Wil je jouw Nanda 3 gebruikerslicenties verlengen? Dan heb je hier alle vrijheid in. Je kiest zelf hoeveel licenties je wilt verlengen en voor welke periode. De betaling regel je gemakkelijk en snel via iDeal of voor Belgische klanten met Bancontact. Hier is nu nog een optie aan toegevoegd, je kunt nu de betaling ook voldoen via Creditcard.

Nanda urenoverzicht - update Nanda 3 - nieuwe features - iDeal, bancontact en creditcard

Rechten in Nanda 3

Werk je in teamverband? Dan kan is de kans groot dat deze update je best blij maakt. Je kunt nu in Nanda 3 rechten instellen per gebruikersgroep. Bijvoorbeeld voor het beheren van projecten en labels.

Je kunt er nu voor kiezen of gebruikers ook:

 • Projecten en organisaties mogen beheren (aanmaken, aanpassen, verwijderen)
 • Labels mogen beheren (aanmaken, aanpassen, verwijderen)
 • Tijdregistraties van andere gebruikers in Nanda kunnen bewerken
 • Gebruikers en groepen kunnen beheren
 • Uren kunnen exporteren naar Moneybird

Hoe stel je dit in?

Ben je de beheerder van een jullie Nanda 3 account en wil je dat de gebruikers wél projecten en labels kunnen aanmaken, maar niet dat zij de registraties van andere gebruikers kunnen bewerken? Dan vink je heel gemakkelijk aan en uit wat jij wel en niet wilt dat gebruikers kunnen beheren. Om dit in te stellen ga je naar Instellingen → Gebruikersgroepen → Users. De vakjes die je hier aan en uitzet zijn van toepassing op alle gebruikers in Nanda.

Nanda urenoverzicht - update Nanda 3 - nieuwe features - beheren users groepen

Maar er is nog meer…

Dit waren de grote updates en nieuwe features die we graag met je wilde delen. Maar ook hebben we nog wat kleine punten doorgevoerd gebaseerd op feedback van gebruikers;

 • In het invoerscherm is de dagnaam toegevoegd aan de datumbalk; ‘ma 26 feb. (vandaag)’.
 • Je ziet direct in het Invoer- en Overzichtsscherm hoeveel omzet een boeking je oplevert.
 • In beide schermen zie je nu ook voor welke Organisatie je een boeking hebt gemaakt.

Mobiele updates

De mobiele apps voor iOS en Android zijn ook verder doorontwikkeld. Deze staan in vele opzichten gelijk aan de webversie, zodat de mobiele gebruikers onder ons ook van de fijne features gebruik kunnen maken. Deze updates kunnen dus zeker niet achterblijven!

Updates en nieuwe features voor het Invoerscherm:

 • Het verschuiven van de tijdbalk is minder gevoelig geworden.
 • Tip: Door boven of onder de groene tijdbalk te tikken verschuift de tijd per 5 minuten.

Updates en nieuwe features voor het Overzichtsscherm:

 • In het submenu staat welke periode er geselecteerd is.
 • Dezelfde filters die je op de webversie hebt zijn nu ook beschikbaar op de mobiele app (Project, Labels, Account, enz.).
 • Staan er filters aan, dan staat het filtermenu groen geselecteerd. Zo zie je direct welke filters er actief zijn en voorkom je verwarring.
 • De datum van de registratie staat boven de boeking vermeld.
 • Duidelijke scheidingen tussen de verschillende datums.
 • Subtiele scheidingen tussen de verschillende boekingen per dag om het makkelijk leesbaar te houden.
 • In één oogopslag zie je de totaaltijd van een registratie.
 • Direct zichtbaar hoeveel omzet een boeking je oplevert (wanneer het label ‘facturabel’ is toegevoegd en een uurtarief is toegekend aan een project’).
 • Een snelle mogelijkheid om de registraties te bewerken met het potlood aan de rechterkant.
 • Je kunt jouw registraties nu selecteren en deze;
  • Direct labelen
  • Verwijderen
  • Exporteren naar Moneybird
  • Downloaden naar CSV of Excel

Nanda urenoverzicht - update Nanda 3 - nieuwe features - mobiele updates

Overstappen naar Nanda 3?

Wil je overstappen naar Nanda 3? Stuur mij een berichtje via de e-mail of chat en dan maak ik dit gelijk voor je in orde! Alle data uit jouw huidige Nanda 2 account (projecten, labels, registraties, enzovoorts) blijven bestaan en gaan gewoon met je mee naar Nanda 3. Je bent niets kwijt en kunt direct verder waar je gebleven was.

Heb je feedback voor ons?

Zoals je leest ontwikkelen we in een rap tempo door. Voor de ontwikkelingen hebben wij de afgelopen tijd veel feedback mogen ontvangen van gebruikers. Hierdoor weten wij waar de vraag naar is, waardoor wij heel gericht Nanda 3 kunnen doorontwikkelen en aanvullen met nieuwe features. Heb je feedback voor ons waardoor Nanda 3 nog beter en completer zou kunnen worden? Dan horen wij dit allemaal heel graag! Stuur ons een berichtje op [email protected] of chat met ons 🙂

Was dit artikel nuttig?